téma / tasz

Jövő nélkül

» » írás

Személy szerint még soha életemben nem zavart, ha a szemforgató szolgaság legfőbb hazai reprezentánsait, Orbán janicsárjait, a költségtérítés-rekorder KDNP képviselőit kúrogatta a sajtó. Az úgynevezett szingliadó kapcsán hömpölygő hisztériával azonban van egy kicsi meg egy nagy baj.


Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelent

» » írás

Abban a világban, ahol nem a szabadság a rendező elv, többé nincs érték és nincs szentség, csakis nyers erő. Jó és rossz fogalmai csak szabad döntés nyomán azok, amik, ha azonban kötelezünk a jóra, annak választása többé nem erény, csupán gyengeség. Paradoxon, mégis igaz, hogy nem csak a szólásszabadságot, nem csak a szabad döntést, hanem a valódi, élő hitet is védi a blaszfémia szabadsága.


Nincs póz

» » futószalag

Nemrégiben fejtette ki véleményét lapunk hasábjain Puzsér Róbert Mr. Busta műmájer műrapperről, és bár kétség kívül osztom a cikkben foglaltakat, hiányoltam kritikájából Majkát. Hiszen nincs hiteltelenebb embere itthon e műfajnak, mint ez az komplexusokkal terhelt ózdi villanyszerelő csóka, aki egy órán belül képes előadni a könnyező gengsztert és a vörös szőnyegen szmokingban topogó, konszolidált médiaripacsot...