téma / társadalom

Paradicsom, ahogy a Korán előírja

» » idegen tollak

2005-ben a 9000-es lélekszámú Zell am See (ami egy havas hegyekkel körbevett tó partján elterülő festői kisváros), úgy döntött, hogy él az adottságaival és korán-kompatibilis földi paradicsomként kezdte nagyerőkkel hirdetni magát az öböl menti országokban. Ennek meg is lett az eredménye; a tavalyi évben 275 000 vendégéjszakát töltött el több, mint 80 000 muszlim turista májustól októberig.Jószerével nincs olyan, akinek van valamije, és törvényes úton érte el

» » idegen tollak

Az igazi nagy problémáink a rendszerváltás óta velünk élnek. A modernizáció, az átalakulás, a privatizáció óriási társadalmi károkat okozva ment végbe: a népesség nagyon kicsi része indult el felfelé, a nagy többség egyre jobban leszakadóban van. A politikusok az ország fenntarthatóságát nem tudták másképp biztosítani, csak külföldi segítséggel.


Demokratikus valóságshow

» » írás

Szinte már álmunkból felkeltve tudjuk a népszerű mantrát, miszerint a legújabb közösségi médiafelületek és azoknak a használata radikálisan megváltoztatja az életünket. A "bezzeg régen" típusú szólamokon azonban kevesen tudnak túllendülni, s az például már sokkal kevésbé téma, hogy a demokráciát mennyiben forgatja fel a közösségi oldalak világa.Az alapoktól kell újraépíteni az oktatást

» » írás

A hervasztó valóság ehhez képest az, hogy a rendszerváltás utáni kormányok mindegyike jól irányzott rúgásokkal igyekezett padlóra küldeni az oktatást, csak az mostanra jutott el odáig, hogy szinte mozgásképtelenné vált. Több mint tíz éve folyamatosan csökken GDP-hez mérten az oktatásra szánt összeg, s rendszerváltás utáni 1992-es 6,6%-os csúcsot nem hogy elérni, de még megközelíteni sem sikerült.


Krisztusi vérszomj made in USA

» » írás

Na meg néhány melegszívű, gyermekbarát veterán katona is rendszeren kapott egy-egy asztalt az iskola aulájában. Puskák helyett füzetekkel, és gondosan kidolgozott életpálya modellel voltak felfegyverkezve. És amit a két csengetés közt működő toborzóiroda a fiataloknak kínál: suli után pár év szolgálat, utána pedig a sereg a felsőoktatás finanszírozásába besegít. Az ajánlat kecsegtető, csak azt a néhány évet kell túlélni.


Szabadfogás 21. adás

» » futószalag

Geciző S. Lajos népnemzeti oligarchánk kegyvesztésének elsődleges következménye, hogy médiabirodalma lassan kénytelen - a piaci körülményeknek megfelelve - emészthető kontentet produkálni. Ezen folyamat első eredménye a HírTV Heti Hetes klónműsora, melyben nyomokban értelmet, valamint fontos társadalmi kérdések körüli vitákat vélünk felfedezni.


Ezért buknak el az egészségügy átalakítási kísérletei

» » idegen tollak

Alapvető adatok nem állnak rendelkezésre a magyar egészségügyben a megalapozott döntésekhez, az egészségügy átalakítását célzó eddigi kísérletek a politikai akarat hiánya miatt haltak el - véli Gulácsi László. Az Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék vezetője azt is elmondta: rendkívül fontos, hogy az emberek megértsék, szükség van a változásokra az egészségügyben, a döntéshozóknak pedig egy hosszútávú egészségügyi fejlesztési stratégiát kellene


A cinizmusból szőtt háló

» » írás

A reklámozott termék tényleges értékeinek hirdetését vagy az áruval kapcsolatos információk átadását „kecsesen” mellőzik. Ehelyett inkább egy hazug univerzumot szarnak az árucikk köré abból a célból, hogy a célcsoport tagjai ennek a mesterséges salaknak a benyelésén keresztül óhajtsák kifejezni identitásukat.