téma / polgár

A változás momentuma

» » írás

A legfőbb kérdés a párttá alakuló Momentum mozgalom kapcsán az, hogy két hónap alatt hogy juthatott az ismeretlenségből két százalék körüli pártkezdeménnyé és országos politikát formáló tényezővé ez a pár tucat huszonéves fiatal?A Saul fia új diskurzust nyit

» » írás

Félve ültem be a Saul fiára. Moziba menet az interneten lincselő, Trianon-sérült csőcselék hőbörgése, valamint a rendező, Nemes Jeles László paranoiás és agresszív nyilatkozatai kavarogtak a fejemben. Arra készültem, hogy a huszadik század valamennyi démona a halhatatlan lelkemért harcol majd a vetítés során.


Az állami önkény ezer éve

» » írás

A négy történet egyike szír menekültekről szól, akik a Keleti pályaudvaron vonatjegyet váltottak Németországba. Csakhogy nem engedték fel őket a vonatra, mondván, nincs német vízumuk. A szírek ezért visszamentek a MÁV-pénztárhoz, hogy visszaváltsák a hazai fizetésekhez képest sem olcsó jegyeiket.


A polgári minimum programja

» » írás

Valahol tökéletesen érthető, hogy a magyar társadalom egy része Kádár és Brezsnyev után új atyuskákat kíván magának Orbán és Putyin személyében, ahogy azoknak a millióknak a helyzete is, akik számára zsigeri szükségletté vált a mindennapos hideg polgárháború, úgyhogy a másik oldal végső és teljes pusztulását kívánják, mindegy milyen áron.pártok közös bölcsessége

» » videó

A pártok közös bölcsessége szülte azt a megállapodást, hogy egy független civil személyt - név szerint - Dr. Pásztor Albert urat(?) támogatjuk polgármesterjelöltnek. Azt, akit öt éve még leköpdöstünk, és azt, aki mellett a Jobbik szervezett szimpátiatüntetést akkor. Most éppen őt futtatjuk. Bölcsen.