téma / orbánŐfelsége ajándéka

» » írás

A Fidesz-közeli értelmiség egy emberként háborodott fel, amikor a szomszédos Ausztriában a balliberális kormány az államfőválasztás előtt két héttel minden osztrák nyugdíjast száz euróval megajándékozott.ITT A PÉLDA, HOGY LEHET LEGYŐZNI ORBÁNT

» » írás

20-30 ezer ember békés demonstrációja is bőven elég lehet az érdekérvényesítéshez. Az ok egyszerű: a népvezér egész tekintélye és tekintélyuralmi rendszere annak a látszatnak a fenntartására épül, hogy a nép vele van, őt támogatja és legfeljebb marginális csőcselék lehet, aki lázongani próbál a nagy többség akarata és az ő személye ellen. Ennek a látszatnak a lerombolásához már egyetlen olyan demonstráció is elég lehet, mely megtölti a Kossuth teret.


Orbán is úgy járhat, mint Cameron

» » írás

Egészen máshogy kell a közbeszédet alakítani nálunk is, ami európaiságunkat illeti. Nagyjából az európai integráció vagy a világháborúk folytatása között kell tudnunk választani. Ezen a téren pedig még sokkal több vesztenivalója van az ütközőzóna országainak, azaz nekünk kelet-közép-európaiaknak, mint bárki másnak Európában.


Jószerével nincs olyan, akinek van valamije, és törvényes úton érte el

» » idegen tollak

Az igazi nagy problémáink a rendszerváltás óta velünk élnek. A modernizáció, az átalakulás, a privatizáció óriási társadalmi károkat okozva ment végbe: a népesség nagyon kicsi része indult el felfelé, a nagy többség egyre jobban leszakadóban van. A politikusok az ország fenntarthatóságát nem tudták másképp biztosítani, csak külföldi segítséggel.


Orbán Viktor választása

» » írás

A két évtizede zajló hideg polgárháború veteránja képtelen volt felismerni a társadalmi béke évszázados esélyét. Hatalmába kerítette a harctéri pszichózis, ezért újabb meg újabb rohamokra vezényelte páncélosait...Aranyláz az elfekvőben

» » írás

Fájdalmas azt látni, ahogy a nemzet Katinkája az ő világszínvonalú teljesítménye mellé világszínvonalú feltételeket követel, miközben ha kicsit széjjelnézne az országban, látná, hogy orvosok, ápolók, szociális munkások és pedagógusok naponta nyújtanak világszínvonalú teljesítményt, ami mellé állandó egzisztenciális rettegést, betegségeket és jövőtlenséget kapnak.