téma / ner

Mérlegen a kistérségi Goebbels

» » írás

Az ötös számú párttagkönyv büszke tulajdonosát sosem hagyják cserben az ösztönei. Amikor fia egy nap összeverve ért haza, Bayer azonnal tudta, hogy ilyen nagyszerű lehetőséget egy életben legfeljebb egyszer kínál a sors: a szubhumán szentenciákat, a szégyenkezve meggyónt és visszavont mindennapos goebbelsi uszítást most személyes érintettségtől hajtva illesztheti be a keresztény kurzus szövetébe.


Lövészárokharc a bulvár frontján

» » írás

Egy közszereplőnek el kell fogadnia, hogy kritika, gúny és bizony sok esetben igazságtalan mocskolódás célkeresztjében éli az életét. Nehéz megszokni, hogy bár egyetlen forintnyi közpénz se tapad a kezedhez, és soha az életedben nem gyakoroltál semmiféle politikai hatalmat, mégis úgy lőnek rád, mintha a mesterséged része lenne a folyamatos hazudozás valamint az azzal járó vastag és viaszos arcbőr.


Lakner Zoltán: Szegénységbe zárt ország

» » idegen tollak

A dolgoztatott szegények országát hozza létre az Orbán-rendszer. Ezt jelenti a gyakorlatban a miniszterelnök „munkaalapú” víziója. Az oktatási és a szociális szféra átalakításának eredménye, ha megvalósul, az lesz, hogy a szegénységből nem csak szabadulni nem lehet majd, de a kormány egyenesen intézményesíti a szegénységet. „Segély helyett munka” – hangzik Orbán terve. Mindenki, aki a munkaerőpiacról kizuhan és a segélyezési küszöb alá csúszik, munkát