téma / kritika

A neve Segal. Steven Segal.

» » írás

Az új James Bond-film, a Spectre végleg nyilvánvalóvá tette, hogy a 007-esnek mégsem holmi világuralomra törő tömeggyilkos milliárdosok a fő ellenségei, hanem a filmjeinek jogait birtokló megveszekedett pszichopaták, akik plusz három fontért akár az anyjukat, akár a celluloidszalag bármelyik négyzetcentiméterét bármikor eladják.

BB Évi: a dögevő bulvár legbecsesebb zsákmánya

» » írás

A bulvármédia húsfeldolgozó üzemei ezekben a napokban nyúzzák le az utolsó húscafatokat Párkányi Éváról, a kaposvári pultoslányról, akinek azt hazudták, hogy sztár lesz, ha engedi, hogy az országot benépesítő sötét embertömeg kukkolja őt. Azt hazudták neki, hogy ha élő adásban fingik, zabál és közösül, akkor karriert, pénzt és boldogságot talál.
Harc a mozgókép trónjáért

» » írás

A Trónok harca kulturális mérföldkő. George R. R. Martin regényciklusa, és az abból készülő tévésorozat minden kétséget kizáróan forradalmasítja a fantasy műfaját. A gyűrűk ura egy naiv és kedves mese, olyasféle egydimenziós karakterekkel, amilyeneket szinte csak a Szomszédokban láthattunk. Westeros középkort idéző közegében ezzel szemben mintha párhuzamosan futna vagy fél tucat Shakespeare-dráma meg három Dosztojevszkij-regény