téma / el

Arafel…

» » írás

Ám azzal, hogy végső elkeseredettségükben eme „értelmiségiek” újra elővették a legalattomosabb érvet, az antiszemita aduászt, azzal végérvényesen átlépték az objektivitás vörös vonalát. Bárcsak valaki elmagyarázná eme díszpéldányoknak, hogy miként jelenthetne már egy olyan vezető politikus veszedelmet a zsidóságra, akinek a legszűkebb körében nem egy zsidó honfitársunk is munkálkodik.


Abcúg!

» » írás

Gúny méltán ostorozhatja a teljes ellenzéket, ám most nem a felelősség terhét kellene méricskélni, hanem felocsúdni a lélekmardosó kábulatból, és reményt adni nekünk, azoknak, akiket csak kormányozni akar Orbán Viktor, nem szolgálni.
Venezuela: Apokalipszis most

» » idegen tollak

Ez a végső stádiuma a venezuelai állam összeomlásának: nincs hús, nincs liszt, nincs vécépapír, nincs gyógyszer, nincs áram, 700% infláció, utcai fosztogatások és nyílt erőszak, gyilkosságok, az emberek élelmiszer híján kutyákra, macskákra, madarakra és bármire vadásznak, amit meg lehet enni. Caracasban 2015-ben 119 gyilkosság jutott 100 ezer emberre.


Új Bábel épül

» » írás

A modernitás talán legfájdalmasabb defektusa, hogy elveszett az általános műveltség. Nem az emberek lettek ostobábbak vagy tájékozatlanabbak, hanem az általános műveltségnek tekinthető ismeretanyag vált olyan mértékűvé, hogy már lehetetlen biológiai tárhelyen felhalmozni:A védelmi szomszédság modellje

» » írás

A legkézenfekvőbb Törökország azonnali felvétele volna az Európai Unióba. Aztán pár éven belül vegyük fel Irakot, Iránt, Afganisztánt és Pakisztánt is, s hogy ezt nehogy újragyarmatosításnak érezzék, illesszük az uniós jogba a saríát, aztán bombázzuk szét Izraelt!


Egy nemzedék a várólistán

» » írás

Az évezredes recept szerint a fiatalok politikai, gazdasági és kulturális trendeket teremtenek, lázonganak vagy szervezkednek - megpróbálják kivenni a szülők kezéből az irányítást, fel akarnak nőni, a maguk képére kívánják formálni a világot.