oglašavanje

A Facebookot böngészve...

» » írás /    / 

...azt találjuk, hogy a közösségi hálón mindennél szembetűnőbben zajlik a kétségbeesett identitáskeresés, ami sokszor öntudatos cinizmussal párosul.  Burjánzanak a primer ösztönökre épülő, a világot pofátlanul leegyszerűsítő mémek. Tán' a „műfajjal” még nem lenne nagy baj: tud reflektálni, parodizálni vagy éppen vicceskedni. De mivel bárki készíthet ilyet, ezért sokszor nem tanúskodnak másról, mint suttyósságról, vagy valamelyik torz ideológia képviseletéről. Az ilyen mémek gyárosai úgy gyúrják „műalkotásaikat”, hogy azok frappánsnak, vagy éppen humorosnak hassanak, de az is megesik, hogy ezo-álbölcsességből kotyvasztott, rózsaszín sziruppal kenik össze őket. Ezzel igyekeznek felkorbácsolni az ösztöneinket két másodpercre, ami már egy lájkhoz vagy megosztáshoz bárkinek bőven elegendő. És ezek a kis virtuális férgek terjednek is szaporán: profilról profilra fertőznek, hatékonyabbak akármelyik vírustörzsnél.

 

És hogy a fent elmondottakat kellőképpen szemléltessem, fogadjátok szeretettel az alábbi példákat:

 

1.) Amikor a környezettudatosságot fölülírja a FAszság:

 

Egy érdekes kísérlet a mosolygó fa mítoszának megteremtésére... Így már az sem akkora gond, hogy a világon percenként harminc-valahány focipályányi erdő tűnik el: hiszen a fák nyilván csak örülnek, hogy az ember egy fennkölt cél érdekében aprítja őket. Azt tanácsolom, hogy a nyugalom érdekében hagyjuk is meg a fákat ebben a hitükben, és semmiképpen se szóljunk nekik, hogy a könyvgyártáson kívül másra is hasznosítják őket. Higgyék csak, hogy magasztos könyvekké változnak mind! Viszont ha lehet, akkor a Mein Kampf-ról, a bulvárlapokról, meg A szürke ötven árnyalatáról hallgassunk mélyen!

 

2.) A szociopata ZENdülése:

 

Vagyis nem azt kell megtanulnunk, hogy hogyan legyünk mindig fairek, tisztességesek, és hogyan legyünk tekintettel másokra. Vagy azt, hogy kinek a véleménye fontos, ki az, akinek meg akarunk felelni, és ki az, akinek nem. Ugyan már! Ez a gyengék sportja! Elég vastagon leszarni a külvilág minden negatív visszajelzését a cselekedeteinkkel kapcsolatban és kényelmesen belebúrkolózni abba az élethazugságba, hogy mindig mindent jól csinálunk, és akinek valami nem tetszik, az bekaphatja!

 

3.) Fennkölt agymenés

 

Tehát az emberi nagyszerűség mércéje a lelki erő. Máris egy ok, hogy a szorongással küzdő, vagy depresszióban szenvedő felebarátainkat internáljuk köreinkből, mert jellemző rájuk, hogy meg akarnak alázni minket! Vegyük magunk köré kizárólag önbizalomban bővelkedő, önmagába vetett hitében soha meg nem rendülő supermaneket! Hiszen ki látott már olyat, hogy egy magabiztos ember megalázott volna bárkit is?

 

4.) Hímestojásgyúrás

 

A testedzők és a fitness centerek elengedhetetlen bölcsessége: annyira vagy értékes, amekkora a bicepszed átmérője, a férfiasság non plusz ultrája pedig a formára öntött vasdarabok emelgetése (ide még becsúszik a hajvasaló nem emelgetésén keresztül kifejezett homofóbia). Emelgess hát te is minél többet, légy minél nagyobb, duzzadj a tablettákba oltott egészségtől! És ki állna le vitatkozni ezekkel a célokkal egy olyan világban, amelyikben más testképzavaroknak jóval több figyelmet szentelnek?

 

5.) Szanaszét frusztrálva

 

A kijelentést visszafejtve: az illető nem vágyik se szeretetre, se sajnálatra (talán afölött, hogy őt senki sem szereti), csak elfogadást akar, hiszen ő megváltozni már nem tud vagy nem hajlandó. Főleg olyanokért nem, akik őt feltételezhetően rendszeresen szekálják a különcségei miatt. Miért ordít mégis erről az egész kinyilatkoztatásról, hogy a „szerző” (aki nyilvánvalóan soha nem pózolna meztelenül egy kamerának) másra sem vágyik, mint a szeretetre és a sajnálatra? Vagy ez talán csak egy félreértés, és ez a valaki igazából egy önelégült seggfej? Érdekes, hogy mindkét elmélet megállja a helyét, így viszont már az egésznek semmi értelme.

 

6.) A biológia áldozata vagy vérbeli Ezo-Anyukaság?

 

 

Tehát anyának lenni egy nagy szívás. Mellesleg egy spirituális utazás is, de arra már ott a jógatanfolyam... Az agyonfrusztrált nők nevében is nagyon köszönjük!

 

7.) Edward és Jacob lajtorjája

 

A hölgyek jól tudják, hogy az igazi férfi kultuszt épít köréjük (mert az kicsit sem riasztó), mellesleg nincstelen, és minden nőt megdug(na), de csak a Nagy Őt szereti... ha jól értem. Ja, és legyen kigyúrt felsőteste! Az sose árt! LOL

 

8.) A vigyori

 

Fölösleges is olyan kérdéseket feszegetni, hogy vajon a teljes élet része-e az érzelmi skála minden pontjának a megélése, illetve, hogy aki nem ismeri a bánatot, az érezhet-e örömöt egyáltalán? Hagyjuk ezeket a francba és tekerjünk inkább még egy spanglit!

 

9.) AVON katalógus Aforizma

 

A mémgyáros úgy mehet a legbiztosabbra, ha Paulo Coelho, Müller Péter vagy Popper Péter könyveiből kopiz egy-egy okosságot. Talán azért ezek a szerzők a legnépszerűbbek, mert az ő könyveikben lehet a leggyorsabban bölcsességekre akadni. És így talán tényleg mindenki jobban jár, mintha az illető maga próbálna meg bölcselkedni. Csak sajnos az adott idézetet illusztrálja is, ami aztán a szöveget egyszerre gyalázza és hitelteleníti.

 

10.) Egy képkockás hímsovinizmus

 

 

Ne is kerteljünk: az az igazi nő, aki engedi, hogy jól meghágják és azok az igazi férfiak, akik ezt a nagy igazságot a megosztásaikkal és a lájkjaikkal vállalják. Kőkemény, megrendíthetetlen csávók ezek, közöttünk járó James Bondok. Kifinomult stílus, kifogástalan elegancia, és vérbő fallosz jellemzi őket. Na meg bizonytalan nemi identitás.

 

 

TrollParádé:

comments powered by Disqus