oglašavanje

Istenek leszünk 200 éven belül?

» » idegen tollak /    / 

 

Megjelent a kivultagasabb.blog.hu-n

 

Legalábbis ezt állítja egy neves professzor, aki szerint az emberek egy része kiborggá válhat, ami a biológia történetének legnagyobb fejlődése lehetne. Beláthatatlan következményekkel – tesszük mi, laikusok hozzá.

 

Akár már a belátható jövőben, 200 éven belül részben kiborg lehet az emberből, márpedig ez az emberiség és a biológia történetének legnagyobb változása lenne – állítja a jeruzsálemi Héber Egyetem történész professzora.

 

Yuval Noah Harari ilyen mértékű változásra az élet 4 milliárd évvel ezelőtt megjelenése óta nem volt példa, hiszen ez egyben azt is jelentené, hogy a tudomány (legalábbis egyes emberek esetében) legyőzi a halált.

 

A történészprofesszor (aki már több, az emberiség történetével foglalkozó könyvet is írt) úgy véli, mivel elsősorban az örök elégedetlenség hajt minket előre, szinte elkerülhetetlen, hogy vagy biológiai manipuláció, vagy a genetika és a számítógépes fejlesztés következtében kialakuló kiborgokkal az emberiség egy része halhatatlanná váljon.

 

Yuval Noah Harari ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a technológiai fejlődés szakadáshoz vezethet az emberiségen belül, hiszen a kiborggá válás a gazdagok kiváltsága lesz, így a tehetősek akár örökké élhetnek, míg a szegények halandóak maradnak.

 

A professzor szerint az emberiség számára azért fontos a hit és a vallás, mert ez tartja össze a társadalmat. „Vallási szempontból a legérdekesebb hely ma már nem a Közel-Kelet, hanem a Szilícium-völgy” - fogalmazott a The Daily Telegraphban Yuval Noah Harari, aki szerint egy techno-vallás születésének vagyunk szemtanúi, melynek egyik fő tétele, hogy a halál is csak egy legyőzendő technológiai feladvány.

 

via kivultagasabb.blog.hu

 

TrollParádé:

comments powered by Disqus