oglašavanje

Helyi kiskirályok #XX: Czerván bácsi

» » futószalag /    / 

 

A nemrégiben lezajlott önkormányzati választáson Tápiószentmártonban a sok éve regnáló, független (valójában Fideszes) Tóth János alulmaradt Györe László (valóban független) kihívójával szemben. Ez jelentősen borította a - biztos befutóra számító - Fideszes várakozásokat és erőviszonyokat. A választókerület képviselője a Fideszes Czerván György (FM államtitkára) odáig merészkedett, hogy a bukott választások után, a Tóth János (korábbi polgármester) által sebtében kiadott - és soha nem létezett - folyóiratban(?)  nyílt levélben megy neki a szavazóknak, kvázi megfenyegetve azokat, akik Györe mögött álltak illetve szavazatukat rá adták:

 

Viselkedését elítélem:

 

Emberként, mert minden méltóságot nélkülöz. Egy demokratikus választáson a vesztesnek is legyen annyi tartása, hogy méltósággal viseli az eredményt.

 

Demokrataként, mert Czerván hatalmi pozícióból fenyegetni azokat, akik nem úgy gondolkodnak és nem úgy szavaznak, ahogy azt Ő elvárja. Ez aljasság.

 

De fentieken túl, hadd kérdezzem meg, hogy mennyire bölcs stratégia ez a fajta viselkedés? Túl azon, hogy megosztja a falu lakosságát (rombolva ezzel a közösséget), ezzel sokak ellenérzését váltja ki..  A Czerván és Tóth részéről azóta is tartó ellenségeskedés hátráltatja a helyi  munkát így a közösség előrelépését is. Ezt természetesen nem csak én látom, hanem a szavazók jelentős része is, amely Czervánra és rajta keresztül a Fideszre is rossz fényt vet.

 

Költői kérdéseim: Ezt a viselkedést a Fidesz támogatja? A Fideszen belül senki nincs, aki az őket lejárató Czervánnak jelezné, hogy ez nem elfogadható, mert - ha másért nem - ezzel a Fidesz megítélést is jelentősen rontja?

TrollParádé:

comments powered by Disqus