oglašavanje

A Református Egyetem védelmében

» » futószalag /    / 

A 444 keményen gunyoroskodó, igazán szabaddemokrata hangvételű (értsd: kizárólagos jogot formálóan modern és európer) írásban ment neki a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkarának, ahol körlevélben kérték meg a hallgatókat, hogy a minimális kulturális normák jegyében kommunikáljanak az oktatókkal. Például ne küldjenek szmájlikat a hivatalos levelezésben 50 és 60 éves professzoroknak, vagy éppen arra figyelmeztettek, hogy a leveleket érdemes a "tisztelettel" vagy az "üdvözlettel" formulák valamelyikével zárni.

 

Minő borzalom! - néztek össze az internetes fikakultúra felkent papjai a szerkesztőségben, és dörgedelmesen kérték ki a diákok nevében, a "botrányos" sorokat. Hogy vetemedhetett ilyen szörnyűségre a Károli, és hogy nézheti ennyire hülyének a hallgatókat?

 

 

Az a helyzet, hogy az intézmény nem a diákokat nézi hülyének, hanem egyszerűen csak látja a realitást. A bizonyítványt nem a mai fiatalokról állítják ki, hanem a magyar középiskolákról, ahonnan még a felsőoktatásba is úgy érkeznek a diákok, hogy nincsenek tisztában alapvető illemszabályokkal. Nincsenek meg az alapvető kulturális, higiénés, gazdasági és állampolgári ismereteik, miközben ez a rossz teljesítményű, alkalmatlan rendszer tizennégy éves gyerekeken kéri számon az Antigonét.

 

A magyar oktatással számtalan probléma van. Részben az erőszakos liberalizás következtében, részben a sötét konzervativizmus miatt. A Károli javára legyen írva, hogy nem akar úgy tenni, mintha nem lenne itt valami nagyon elbaszva. :-(

TrollParádé:

comments powered by Disqus