oglašavanje

A cserbenhagyás néma árulás

» » írás /    / 

Az Ukarjna felett szálló utasszállító gép lelövése volt Európa történetének legvéresebb terrortámadása: háromszáz halott, többségük uniós polgár. Ezért is zavaró, hogy hiába próbáljuk racionalizálni a tragédiát, hiába akarunk felelősöket keresni, ugyanis nincsenek közvetlen felelősök. Tévedés történt. Háborúban is előfordulnak emberi hibák, csak ezeket értelmetlenül kioltott életekben mérik. Annak a gépnek ott se lett volna szabad lennie, csakhogy a profitmaximalizálás szelleme megkövetelte a legrövidebb utat.

 

Azért fáj ez a tragédia olyan nagyon Európának, mert bármelyik uniós polgár ott lehetett volna azon a gépen. Amíg nem velünk történnek a borzalmak, addig a tömeges halál csak borzongatva szórakoztató tévéműsor, aztán amikor a mi komfortzónánkat legyinti meg a háború szele, már dühtől elvakultan, és sosem érdemben reagálunk. Illene észrevenni, hogy az ukrajnai polgárháborúban már eddig is sok ezren meghaltak, katonák és civilek egyaránt. Pont annyira értelmetlenül, mint a repülőn utazók.

 

 

Európa elfordította a fejét, miközben azért fohászkodott, hogy nehogy pár százalékkal dráguljon a gáz. Abba ugyanis kormányok buknak bele. Az Európai Uniónak legalább meg kellett volna próbálnia megakadályozni a konfliktus eszkalálódását legkésőbb a Krím annektálása után, csakhogy ez iránt nem volt meg az akarat. Európa önző, gyáva és képmutató. Velünk, magyarokkal együtt. Becstelenek vagyunk. Európa hatalmai szerződésben vállalták, hogy megvédik az ukrán állam területi egységét. Az is pont olyan papírra van nyomva, mint azok a garanciák, amelyek Magyarország függetlenségét biztosítják.

 

Újra magyar fiatalokat soroznak be, újra háború van a határainknál, és ahelyett, hogy a magyar életeket védenénk, a magyar társadalom széltében-hosszában zeng-zúg Putyin dicsőítése. Követjük Orbánt keletre, a nemzet soraiban pedig máris ott nyáladzanak mindazok a hiénák, akik készek sorbaállni Ukrajna felosztásánál. Hol érdekli őket az, hogy mit jelentenek a mindennapos hírek egy hadban álló ország magyar kisebbségének tagjai számára! Az úgynevezett csendes többség pedig mulyán és sunyin hallgat. Véleményt csak a gázár ismeretében formál.

 

Európának nincs más tisztességes választása, mint lezárni határait az orosz termékek elől. A tragikus merénylet felelősének kutatása csupán egy hazug és képmutató médiavita, de ha ez kell ahhoz, hogy végre szembenézzünk a kötelességünkkel, akkor ám legyen: a legfőbb felelős Putyin. Csak mielőtt megnyugodnánk, tegyük hozzá, hogy itt már mindenki kezéhez vér tapad. Minket is beleértve.

TrollParádé:

comments powered by Disqus