oglašavanje

EMLÉK: MŰBALHÉ

» » írás /    / 

Azért nem szólaltam meg a német megszállási emlékmű kapcsán, mert nem vagyok hajlandó besétálni abba az utcába, ahova Orbán próbálja terelni a társadalmat.

 

Ez az emlékmű csakis arra szolgál, hogy fenntartsa a polgárháborús pszichózist. Azért készült, hogy vitatkozzanak róla, hogy kordont bontsanak előle és hogy tojássál dobálják. Azért állították, hogy hergelje a balliberálisokat, és hogy fenntartsa a szekértábor-logikát. Az a célja, hogy a hazai belpolitikát továbbra is hatvan-hetven évvel ezelőtti történések tematizálják, ne pedig a hatalmi kétharmad napi korruptsága és gátlástalansága.

 

Ez nem történelmi vita. Ez egy cinikus provokáció, és rá válaszul a kalkulálhatóan hisztérikus és túlzó reakció. Holokausztsérültek és trianonsérültek újabb nemzedékei gördülnek le a futószalagról ezekben a percekben is. Vannak helyzetek, amikor félre kell állni. Én így teszek.

 

"Nem számít, hogy egy háború valós vagy valótlan indokkal tört-e ki, a győzelem ugyanis nem lehetséges. A háború célja nem a győzelem, hanem maga a folyamatos háború."

 

George Orwell

TrollParádé:

comments powered by Disqus